İLİMİZDE SAĞLIK TURİZMİ ADINA ÖNEMLİ ADIM
28 Aralık 2018

Sağlık turizmi dünyada ve ülkemizde son yıllarda hızla yükselen bir trend olmanın yanı sıra çok önemli bir alternatif turizm çeşididir. Ülkemiz ve bölgemiz coğrafi konumu, sahip olduğu modern sağlık kuruluşları, sektördeki yetişmiş ve eğitimli insan gücü ve doğal güzellikleri ile “Sağlık Turizmi” açısından bir çekim merkezi oluşturmaktadır.

Nitekim Sağlık Bakanlığımız da ülkemizdeki şehir hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanesi statüsü verilmiş sağlık tesislerinde gerek yetişmiş insan kaynağı, gerekse kaliteli sağlık hizmet sunum potansiyeli nedeniyle ile sağlık turizmini ve turistin sağlığını geliştirmek adına politikalar üretmektedir. Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de bu kapsama dahil edilmiştir.

Sağlık turizmi ve turistin sağlığı Müdürlüğümüzün ilgi ve görev alanları arasında olup; Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılı BAKKA teknik destek programı kapsamında hazırlanan  Sağlık Turizmi Eğitimi Projesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından uygun görülerek onaylanmıştır. Proje kapsamında sağlık tesislerimizin idarecileri de dahil olmak üzere toplam 115 personelimize, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün ÖZER ve eşi Prof. Dr. Senem Özer’in de katılımları ile eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulmuştur.

Aynı zamanda Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de konu ile ilgili gerekli birimleri oluşturarak Bakanlığımıza sağlık turizmi yetki başvurusunda bulunmuştur. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak; projemizi uygun görerek onaylayan ve destekleyen Batı Karadeniz  Kalkınma Ajansı yetkilileri başta olmak üzere, Müdürlüğümüz adına projenin hazırlanmasında büyük emeği geçen Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Turhan SARICI’ya, mesai arkadaşlarımıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunar; ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz.

WhatsApp Image 2018-12-28 at 16.40.12.jpeg