5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
18 Mayıs 2017

Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en etkili, en ucuz ve en kolay yöntem el yıkamadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün 2005 yılından beri sürdürdüğü "Temiz Bakım Güvenli Bakımdır" kampanyası kapsamında yürütülen "Ellerini Temizle: HAYAT KURTAR" sloganıyla hayat bulan çalışma, el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı ve el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmeyi, dolayısı ile hasta güvenliğini tehdit eden hastane enfeksiyonlarını engellemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç çerçevesinde 5 Mayıs tarihi DSÖ tarafından "Dünya El Hijyeni Günü" olarak ilan edilmiştir.

Bakanlığımız Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca 02.05.2017 – 05.05.2017 tarihleri arası “ El Hijyeni Haftası” olarak kabul edilmiştir. Bu hafta dolayısıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından ilköğretim okullarında el yıkama eğitimi etkinlikleri ve sağlıklı yaşam araçları ile de el hijyeni ile ilgili görsel etkinlikler yapılmıştır.

Bu doğrultuda, Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından, Karabük'te görev yapan sağlık personelimize el hijyeni ile ilgili eğitim verilmiştir.